Una nova edició d’anellament científic d’ocells al Parc de Can Jalpí va permetre, aquest diumenge passat, censar i detectar biodiversitat del parc de Can Jalpí. Des de 2008 ja són més de 1.000 els ocells que s’han anellat al parc i aquest treball és un bon indicador anual de la biodiversitat de la rodalia.

En aquesta edició es van anellar 89 ocells i es van recuperar 9 individus que ja portaven anella (control). Les mallerengues blaves van ser les més anellades (12 individus), seguides dels verdums (10) i pinsans (9). També es van anellar un grapat de mallerengues cuallarga (9), mallerengues carboneres (8) i mosquiter comú (8). En total es van detectar ocells de 19 espècies diferents que seguidament es van alliberar, després de posar-los l’anella numerada i anotar les dades biomètriques com la mida de l’ala, el pes, l’edat i el sexe.

Paral·lelament es van desenvolupar els tallers de construcció de caixes niu i decoració d’ocells. Es van construir 40 caixes i 70 ocells de cartolina. Al Centre d’informació La Central es van projectar vídeos relacionats amb el medi natural i el videoclip de Bikimel. A les activitats d’aquest diumenge hi han participat més de 250 persones de totes les edats.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb