Els preparatius pel rodatge de la pel·ícula Laia que dirigeix Lluís Danés ja es comencen a veure a Arenys de Mar. El rodatge no començarà fins el proper 2de novembre però els espais al convent de les Clarisses o a la mateixa platja del Cavaió ja comencen prendre forma. Una estructura metàl·lica de set metres d’altura per trenta de diàmetre, oberta al mar, ha aparegut en menys de 24 hores a la platja del Cavaió. L’estructura cntinuarà evolucionant, els propers dies fins a convertir-se en el decorat que ha d’esdevenir la platja i els carrers i cases de Sinera.

Lluís Danés ha explicat que tots els àmbients, interiors i exteriors, es presentaran amb una visió “abstracta i una particular recreació” de les escenes i moments que confegeixen la vida de Laia, d’acord a la novel·la de Salvador Espriu. Els espais de Snera conflueixen en aquesta agora, encara només una estructura met+al”lica, que mira a mar. Les localitzacions dels interiors es gravaran al convent de les Clarisses i les estances de can Milans i l’equip de producció està ultimant poder utilitzar l’ermita del Calvari. El rodatge s’allargarà tres setmanes de novembre.

Entre els actors principals, Miranda Gas, com a Laia, Ivan Benet, Roger Casamajor, Clàudia Benito i Miquel Fernàndez. El càsting per seleccionar els companys d’infantesa de la jove Laia i altres figurants, en el qual es van presentar més de 150 persones, ha aixecat molta expectació. “Ja els tenim triats, però encara falta algun figurant i necessitarem extres per a una seqüència d’una processó de Setmana Santa”, explica el director. En el projecte, hi participen la productora Brutal Media, Televisió de Catalunya, l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i el mateix Ajuntament d’Arenys de Mar.

Missatge de Vicent Partal

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb