Els preparatius pel rodatge de la pel·ícula Laia que dirigeix Lluís Danés ja es comencen a veure a Arenys de Mar. El rodatge no començarà fins el proper 2de novembre però els espais al convent de les Clarisses o a la mateixa platja del Cavaió ja comencen prendre forma. Una estructura metàl·lica de set metres d’altura per trenta de diàmetre, oberta al mar, ha aparegut en menys de 24 hores a la platja del Cavaió. L’estructura cntinuarà evolucionant, els propers dies fins a convertir-se en el decorat que ha d’esdevenir la platja i els carrers i cases de Sinera.

Lluís Danés ha explicat que tots els àmbients, interiors i exteriors, es presentaran amb una visió “abstracta i una particular recreació” de les escenes i moments que confegeixen la vida de Laia, d’acord a la novel·la de Salvador Espriu. Els espais de Snera conflueixen en aquesta agora, encara només una estructura met+al”lica, que mira a mar. Les localitzacions dels interiors es gravaran al convent de les Clarisses i les estances de can Milans i l’equip de producció està ultimant poder utilitzar l’ermita del Calvari. El rodatge s’allargarà tres setmanes de novembre.

Entre els actors principals, Miranda Gas, com a Laia, Ivan Benet, Roger Casamajor, Clàudia Benito i Miquel Fernàndez. El càsting per seleccionar els companys d’infantesa de la jove Laia i altres figurants, en el qual es van presentar més de 150 persones, ha aixecat molta expectació. “Ja els tenim triats, però encara falta algun figurant i necessitarem extres per a una seqüència d’una processó de Setmana Santa”, explica el director. En el projecte, hi participen la productora Brutal Media, Televisió de Catalunya, l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i el mateix Ajuntament d’Arenys de Mar.